#korona, Arkiliikunta, juoksu, Muu elämä, Teksas/ulkosuomalainen

Yhteisjuttu: Maskimietteitä

Sirpaontherun:

Kevään korvilla somessa jaettiin tutkimusta siitä, kuinka pitkälle juoksijan hengitysilmapilvi levisi ja kuinka kauan se leijui. Hetken aikaa juoksijoista maalattiin varsin vaarallista kuvaa. Sittemmin keskustelun kiihko laantui. Paikallisissa määräyksissäkin sanotaan edelleen, että kaikkialla ulkona maski päälle, mutta urheillessa ei tarvitse käyttää.

Monet silti käyttävät, ja niin käytän usein itsekin. Kun tiedän, että menen reittiä, jossa ohitukset ovat kapeita, saatan laittaa kaulalle huivin, jonka nostan naamalle tarvittaessa.

Muutama ilta sitten pyöräilin toimittamaan esineen (kontaktittomasti) tuttavan oven taakse ja laitoin jo kotona maskin kasvoilleni. Tiesin, että ajaisin matkalla myös sen suuren sillan alta, johon on viime kuukausina noussut telttoja kuin sieniä sateella – niin haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, että heidän viimeiseksi soisi sairastuvan.

Monet tykkäävät, että urheillessa ja ulkoillessa kevyin kertakäyttömaski on miellyttävin. Itse tilasin muutaman pestävän juoksumaskin ja pidän niiden kevyestä materiaalista kovasti. Hengästyneenä ja +37 C lämpötilassakin tuntuivat ihan mukavilta.

Urheilumaskin ulko- ja sisäpintaa. Korvalenkin säädöt tekisivät maskista lähes täydellisen.

Katjatherunner

Keväällä, sairastellessani käytin lääkärin ohjeistamana maskia. Sujautin sen naamaan ennen kauppaan menoa.

Kun kesällä lähdin ex tempore -patikointimatkalle Sveitsiin, ei maskin käyttö tuntunut hankalalta tai vieraalta. Päinvastoin olo tuntui turvalliselta, kun julkisissa tiloissa oli maskipakko ja kaupassa jaettiin kertakäyttömuovikäsineitä.

Nyt syksystä maskeja on nähnyt vielä harvoilla, vaikka tautitapaukset ovat jo kirineet kohti kevään huippupäiviä. Itse astmaatikkona toivoisin maskien käytön lisääntyvän.

Koska käteni murtuma asetti minut juoksujen suhteen kuukauden pakkolepoon, on syyskuun lappujuoksutapahtumaan osallistuminen juoksutauon takia kysymysmerkkinä. Mikäli tapahtuma pidetään, menen lähtöpaikalle maskin kanssa ja riisun sen leuan alle roikkumaan, kun tila ympärillä väljenee.

Kun ajatus koronapisaroista alkaa ahdistaa, luonto on parasta lääkettä!

Anutherunner

Kun pääministeri Marinin hallitus jokin aika sitten linjasi maskisuosituksesta, samaan aikaan annettiin kaupungeille ja kunnille velvoite maskien jakamisesta. Tarkoitus oli, ettei maskien käyttäminen olisi varallisuudesta kiinni. Työni puolesta seuraan tätä prosessia kovinkin läheltä. Maskeja jonotetaan kuin ämpäreitä konsanaan. Monenkaan en kylläkään ole nähnyt niitä käyttävän!

Kesäloman tiimellyksessä oli ihanaa juoksennella uppo-oudoilla kujilla ja rantapoluilla. Juoksukengät ovat vakiovarusteeni reissun päällä. Pieni lenkkipyrähdys on paras mahdollinen tapa tutustua uusiin seutuihin! Koronakevään jälkeen ulkojuoksut tuntuivat suorastaan luksukselta.

Nyt kun koronaluvut ovat taas kasvussa, minusta on tullut jälleen juoksumattojuoksija. Se nyt ei sinällään ole mikään uusi juttu; kerroinhan tuossa taannoin, että nelijalkaisen juoksukaverini tahdin hidastuttua olen muutenkin hölkytellyt enimmäkseen matolla. Kun Sirpa kertoi ostaneensa juoksumaskeja, olin ihan ihmeissäni. Meidän nurkilla maskeja ei näy edes kauppareissuilla.

Vanha uskollinen Naumann pääsi tositoimiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s