juoksu, juoksukilpailu

Tasainen Espoon rantapuolikas

Espoolaisena on helppo hyvin lyhyelläkin varoitusajalla singahtaa melkeinpä mihin tahansa pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa järjestettävään juoksutapahtumaan. Niinpä nytkin hörppiessäni aamukahvia naputtelin ilmoittautumisen sisään Espoon rantamaratonin puolikkaalle ja lähdin hakemaan juoksunumeroa.

Edellisestä Espoon rantapuolikkaasta on vierähtänyt melkoinen tovi. Mielikuvissa muistan liukastelleeni rantakallioilla, ihmetelleeni Matinkylän Foreverin kohdalla reitillä oikaisseita neitokaisia ja kivunneeni mäkiä. Lisäksi muistan Kokoomuksen rantaraitin varrelle asetteleman, kahvia meille juoksijoille tarjoilleen vaaliteltan. Taisi olla peräti Alexander Stubb ojentamassa höyryävää pahvimukia eteeni.

Tällä kertaa reitti kulki Otaniemestä Länsiväylän reunaa myötäillen Niittykummun kautta Koukkuniemeen ja sieltä Haukilahden rantaa pitkin Westendiin ja Karhusaareen sekä takaisin Otaniemeen. Maratoonarit, jotka olivat aloittaneet urakkansa jo aiemmin, juoksivat puolikkaan kahteen kertaan ja tekivät lisäksi pienen lisäkiemuran Matinkylän kohdilla. Myös vitosen ja kympin juoksijoille oli omat lähtönsä, joten kilometrikylttiviidakko oli melkoinen.

Itsellä juoksu kulki suunnitellusti. Päivän tavoitteena oli tehdä matkasta tasainen, pitkä lenkki. Vauhti säilyikin identtisenä koko matkan. Kisatunnelma oli kuitenkin hyvin toisenlainen kuin viikon takaisessa, karnevaalihenkisessä Helsinki Midnight Runissa. Nyt enin osa kisapaikan ajasta kului naistenhuoneen jonossa, paikan kuulutus katosi osittain taustalla pauhanneen musiikin alle ja tavarasäilytyksessä puolikkaalle tulevia huudettiin jättämään laukut kasaan. Maalialueella järjestysmies ärjyi yrittäessä paimentaa meitä juoksijoita lähtöviivan taakse ja maaliinkin sai tulla sen suurempia ilakoimatta. 

Reitti oli kaunis ja melko vaihteleva. Vaikka puolikas juostiin pääosin asfaltilla, mahtui mukaan hiekkatietä ja hieman jotain luontopolkumaisen tuntuistakin osuutta. Mäkiäkin oli, muttei niin kuin ennen ja väliin mahtui myös rullaavia alamäkiä. Koska Espoon Rantamaratonin rantapuolikas juostaan hyvin suositulla Espoon Rantaraitilla, oli reitillä kauniin sään innoittamia pyöräileviä perheitä, vauvanvaunujen työntäjiä ja koiran ulkoiluttajia iloisena vilinänä juoksijoiden lomassa.

Myös juoksijoita kannustavia ihmisiä seisoi matkan varrella siellä täällä katsomassa juoksua tai odottelemassa mykkänä juuri sen oman läheisensä ohi juoksua. Muutamat heijasivat tai taputtivat. Yksittäinen ihminen soitti musiikkia jostain äänentoistolaitteestaan ja joku juomapisteen vapaaehtoinen kannusti jaksamaan. Haukilahden kohdilla joku kommentoi: ”Nyt näköjään tulee enää vain näitä keskitason juoksijoita, joita ei kannata jäädä katsomaan.”

Mitalli

Tapahtuma jäi itselle mieleen lähinnä pitkänä, tasaisesti juostuna lenkkinä. Vaikka kaikki toimi ja reitti oli kaunis, ei tapahtuma tällä kertaa enempää sykähdyttänyt.

2 vastausta artikkeliin “Tasainen Espoon rantapuolikas”

  1. Kiva lukea erilaisia kisarapsoja! 🙂 Juoksin lauantaina maratonin ja jäi toisenlainen kuva tapahtumasta. Yksi syy saattaa olla se, että maratonilla oli vähemmän juoksijoita ja se lähti yli kaksi tuntia aiemmin Otaniemestä. Vessoissa tai varustesäilytyksessä ei ollut ruuhkaa ja reitin varrella oli paljon kannustusta. En myöskään muista, että olisimme joutuneet väistelemään muita rantaraitilla (juoksin suurimman osan isommassa ryhmässä jäniksen perässä). Enemmän harmitti, kun nopeimmat puolikkaan juoksijat joutuivat kapealla rantaraitilla ohittelemaan meitä maratonin juoksijoita.

    Kannattaa laittaa palautetta järjestäjille, että voivat tehdä vessa- ja varustesäilytysjonoille ja muulle jotain ensi vuonna. Itse aion laittaa palautetta ristiriitaisesta infosta koskien omien juomien jättämistä, alkulämmittelyä ja ajan määräytymistä (netto/brutto). S-postiin tulleesta linkistä tein silti jo uuden ilmoittautumisen ensi vuodelle. 😀

    Tykkää

    1. Kiitos! Ja kiva kuulla, miten juoksijamäärä lähdöittäin vaikutti. Ymmärtääkseni meitä osallistujia oli tapahtumassa yhteensä 6000. Ohitellessani maratonin toisen kierroksen häntäpään juoksijoita pohdin sitä, että ”syömmekö” heiltä energiaa, vai olimmeko loppumatkalla avuksi. Itseä ei tungos ja samalla reitillä juoksu haitannut, kun juoksin vain seuraavaan tapahtumaan valmistavaa tasaista pitkää lenkkiä, en niinkään aikaa. Mutta ymmärrän, että jotain toista voisi sellainen harmittaa. Mukavia juoksuja sinulle!! Kiva on seurata blogiasi!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s