Muu elämä

Elämän uusia pärskeitä!

Tuntuu, että aikaa juoksemiseen on välillä vähän. Silti tätäkin tekstiä kirjoittaessa vilkuilen kelloa varmistellen, että ennättäisin lenkille ennen seuraavaa rientoa!

Kesä – ja oikeastaan koko vuosi on ollut varsinaista vuoristorataa! Siihen mahtuu ikimuistoisia ja onnistuneita juoksutapahtumia, pettymyksiä, osallistumisten siirtoja sekä totaalista, juoksuharrastuksen merkityksen pohtimista. Laajaa elämänkirjoa, eroja, uusia aktiivisia harrastuksia ja paljon hyvää!

Olen päässyt kokeilemaan valtavan määrän uusia asioita ja tuntenut meren pärskeet kasvoillani. Olen harjoitellut melontaa yksin, kaksin sekä nelin istuttavassa kajakissa ja osallistunut täysin noviisina pariin kilpailuun.

Kesään on kuulunut melonnan opettelua!
Kesään on kuulunut melonnan opettelua!

Olen myös uuden edessä asettanut itseni välillä epämukavuusalueelle, mutta huomannut hetken päästä nauttivani itseni voittamisesta roikkuessani tornadon trapetsilla, hengaillessani viklan laidalla tai keikkuessani korkeanpaikankammoisena veneen mastossa.

Pärskeitä!
Pärskeitä!

Toisinaan meri on kastellut minut läpimäräksi ja olen palellut vilusta. Välillä tottumattomuuttani olen ollut fyysisesti aivan poikki, kun onnettomat käsi- ja vatsalihakseni ovat joutuneet töihin. Mutta samalla olen päässyt nauttimaan merestä ja samoilemaan saariin ja paikkoihin, joista olen aiemmin voinut vain uneksia.

Stora Brändö
Stora Brändö

Olen myös pyöräillyt. Kesän kohokohtana toteutui kauan haaveenani ollut purjehtiminen Tallinnaan ja viilettäminen kilometrikaupalla veneeseen pakatulla tandemilla pitkin vanhan kaupungin mukulakiviä.

Meri, tandem ja aurinko!
Meri, tandem ja aurinko!

Vaikka juoksu on siis ollut epäsuunnitelmallista ja satunnaista, en voi kuin olla kiitollinen, että elämässäni on ihmisiä, jotka rikastuttavat kokemusmaailmaani, pitävät elämänrytmini ja aktiivisuustasoni korkealla ja kestävät sen, ettei uuden oppiminen tapahdu yhtä joutuisasti kuin teinivuosina.

Osaan välillä myös rentoutua!
Osaan välillä myös rentoutua!

Enkä sätkyile, vaikka juoksuja on siirtynyt. Ensi keväälle on luvassa ultrajuoksuja radalla ja poluilla ja eiköhän kalenteriin ilmesty joku ex tempore tapahtuma myös syksyyn, kunhan juoksulta aikaa vieneet uudet harrasteet taas sen sallivat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s