Asioita joista ei kerrota, Hullutteluja, juoksu, kello, mittaaminen, talvijuoksu

Kello ranteeseen ja menoksi (ja lehtijuttu!)

Tuossa taannoin olin kiperässä paikassa. Pankkini oli havainnut tililläni kummallista liikehdintää – joku epämääräinen taho oli velottanut joitakin senttejä. Olin kyllä lukenut pankin lähettämän viestin, mutta tajuntaani asti se ei ollut mennyt; suljemme korttisi, uusi tulee parin viikon päästä. Tietoisuuteni tämä jysähti kaupan kassalla, kun kortti ei vingahtanutkaan. 

On muuten tosi nolo tilanne. Kaikki ympärillä katsovat, että kas, taitaa olla katteeton kortti. Tai niin ainakin arvelin, kun posket punaisina yritin naputella pin-koodiani laitteeseen. Hylätty mikä hylätty, eihän siinä mitään.

Maksa älykellosi mobile paylla, kehotti kassahenkilö. Jeps, paitsi että en ollut lukenut sitäkään osaa pankin viestistä: aktivoi heti mobile pay, tai se on myöhäistä. Ja olihan se, myöhäistä. 

Ihanassa, kauniissa, aina mukana kulkevassa äly-urheilukellossani on vimpaimia jos jonkinmoisia, ja vahingosta viisastuneena olen vähitellen oivaltanut, että niitä pitäisi osata käyttääkin. Muutenhan on vain se kauneus. Ja siitä ei hirveästi ole iloa arkitilanteissa, paitsi onhan kauneus itsessäänkin ihan viehättävää.

Kaunis kuin karkki ♡

Mobile payn lisäksi kelloista on moneksi. Etenkin jos treenailee tavoitteellisesti, mittari kertoo armotta, läheneekö tavoite vai karkaako kauemmas. Ja kertoohan se senkin, miten yö on sujunut. Hyvin nukuttujen unien jälkeen voi varmuuden vuoksi vielä tarkistaa mittareista, oliko uni palauttavaa vai jäikö body batteryn tila vajaaksi.

Mittaamisesta, kelloista ja mittaamisen riemuista sekä riesoista olemme bloggailleet täällä sivustollamme useinkin, ja ne ovat olleet vuodesta toiseen lukijoittemme suosikkiartikkeleita. Ainakin klikkauksista päätellen. Ilmeisesti moni muukin on pähkäillyt kelloissa ja applikaatioissa viliseviä kummallisuuksia. Siskon bloggaus kirjainyhdistelmien ominaisuuksista löytyy täältä: CTL, ATL, TSB, TSS…mitä harjoitustiedot kertovatkaan?.

Omien kirjoittelujemme vastapainoksi saimme joulukuussa hauskan tilaisuuden tulla osaksi ammattilaisen kirjoittamaa ja toisen ammattilaisen kuvaamaa älykellojuttua. Juttu on linkitetty etusivumme banneriin (”Lehtijuttu”), ja tästä linkistä sen löytää näppärästi: https://kotiliesi.fi/kategoria/terveys/liikunta-ja-painonhallinta/ Painetusta lehdestäkin meidät bongaa!

Say cheese!

Juttu tehtiin kahdessa osassa. Ensin oli haastattelu, jota jouduimme itse kunkin aikatauluhaasteiden ja syysflunssien tiimellyksessä sompailemaan muutamaan kertaan. Kuvat napattiin kirpakassa pakkaskelissä Espoossa. Olimme siskon kanssa ilmoittautuneet joulukuiseen polkujuoksuun (blogijuttu löytyy täältä: Itsenäisyyspäivän aamun lumihuntuinen polkujuoksu), ja valokuvaaja keksi tulla autenttiseen tapahtumaan kameroineen. Ja niinhän siinä kävi, että pakkanen yllätti juoksijat; hieman liian kepeissä vermeissä ja pöppyrälumessa taapertaessa varpaita pakotti ja peppu kylmeni. Osaavissa otteissa jäisistäkin juoksijoista saa näköjään kelpo tuotoksia. Ammattilainen on ammattilainen, totta vie.

Kukkuu, kurkistus!

Ja niin, siitä kauppareissusta. Poskeni punehtuivat entisestäänkin, kun ei se mobile pay tietenkään toiminut. Soitin miehelleni, joka oli ajelemassa töistä kotiin jossain aivan liian kaukana. Ruokakasseineni nökötin kassan vahtivien silmien alla ikuisuuden, kunnes mieheni karautti paikalle ja tuikkasi korttinsa koneeseen.

Jätä kommentti