mittaaminen, Varusteet

Suunto 5 Peak – ensikosketus kelloon

Sekä Katja-siskon että minun alkoi olla aika uusia kello. Olemme kumpikin olleet Suunto-kellokkaita, ja ilahduimmekin kovasti, kun Suunto ryhtyi kanssamme kaupalliseen yhteistyöhön. Viime viikolla posti kantoi kotiin paketin, josta kuoriutui uuden uutukainen Suunto 5 Peak.

Kesälomaa edeltänyt työviikkoni oli kiirettä pullollaan, enkä vielä ole ehtinyt viedä kelloani edes lenkille – olemme tutustuneet arkisissa tilanteissa toistemme ominaisuuksiin. Kertoilen kellosta siis myöhemmin lisää, mutta listaan nyt tässä joitakin innokkaita ensiajatuksia.

Muistan, että kun pari vuotta sitten sain edellisen kelloni, Suunto Spartan Trainerin, sitä piti ensimmäiseksi ladata tuntikaupalla. Ihan kirjaimellisesti istuin kellon vieressä odottamassa, että joko sitä pääsisi kokeilemaan. Oletin, että 5 Peak tarvitsisi saman kohtelun, mutta sepä tulikin paketista esiladattuna. Ei muuta kuin lyhyt kosketus laturin kanssa ja käteen! Esilatauksella on mentiin ongelmitta viisi päivää, ja olisi tainnut mennä vielä kuudeskin.

Siinä se nyt on! Pakettia odotettiin kihisten monta päivää, mutta loppujen lopuksi se matkasi Suomesta Texasiin todella nopeasti.

Jykevään Spartaniin verrattuna 5 Peak on höyhenenkevyt ja melkein siro kello. Jopa painikkeet ovat entistä kevyemmät käyttää. Minulle lähetetyssä kellossa on hauska, hiekkakuvioitu ranneke. ”Kellosi näyttää kiveltä’, hämmästelivät lapset. Hiekkakuviointi on todella kiva – se tekee kellosta persoonallisen, mutta samalla kuviointi on niin hillitty, että voin aivan mainiosti pitää kelloa kädessäni myös töissä asiallisten vaatteiden kanssa. Spartanissa olleiden pantojen sijasta rannekkeen pää kiinnittyy näpsäkän ja siron nastan avulla, joka pitää rannekkeen tukevasti paikallaan.

Suurimmaksi osaksi 5 Peak tuntuu Spartanin jälkeen tutulta, mutta joitakin mukavia uudistuksia olen muutaman yhteisen päivän aikana huomannut. Keskimmäinen oikea nappi tarjoaa nyt pitkän painalluksen, jonka takaa löytyy oikopolku tärkeisiin säätöihin. Esimerkiksi ajastus-toiminto löytyy hetkessä ja älä häiritse -asetuksen saa päälle muutamassa sekunnissa. Spartania käyttäneelle uutuus oli sekin, että kello välittää nyt Suunto-sovellukselle tiedon päivittäisestä aktiivisuuden, stressin ja levon määrästä. Kello osasi siis selittää sen, miksi hektisten työpäivien jälkeen koin viikonloppuna tarvitsevani päiväunet!

Ranneke kiinnittyy tukevasti paikoilleen sirolla nastalla.

Pieni kömmähdyskin meille kellon kanssa sattui. Se ilmoitti päälle kytkettäessä saavansa aika- ja päivämäärätiedot automaattisesti Suunto-sovelluksesta, joka minulle näyttää USAn keskistä aikaa. Väsyneenä en ennen nukkumaanmenoa hoksannut katsoa kellotaulua sen vertaa, että olisin varmistanut tämän. Kellopa olettikin olevansa Suomessa ja itäisen Euroopan aikavyöhykkeellä, joten vakioherätykseni 5.30 pärähteli ranteessa keskellä yötä.

Päristyksiä ja väristyksiä ihmettelin tämän jälkeen vielä muutaman päivän. Oletuksena kello pilpattaa ilmoituksensa, mutta minä halusin sen hiljaa värisevän. Meluisassa luokkahuoneessa vienoja merkkiääniä ei kuule, mutta värinän tuntee. Kävin asetukset läpi moneen kertaan ja vähän googlettelinkin, ennen kuin hoksasin, kuinka tämä saadaan aikaiseksi. Eli ensin piti asettaa notifications asentoon receive mobile notifications ja sitten settings – tones – all off ja settings – tones – vibrations – all on. Kuulostaa nyt ihan loogiselta, mutta jokin tässä ei ollut intuitiivista, ja ainakin sieltä alarmsien alta katselin moneen kertaan, että miten niin se asetus ei ole täällä.

Spartanin latauspiuha vasemmalla, Peakin oikealla. Piuhaa on merkittävästi vähemmän, mutta molemmat laturit toimivat molempiin kelloihin.

Toistaiseksi kelloni puhuu englantia, kun hätäpäissäni sen aluksi sallin, mutta aion kyllä vaihtaa takaisin suomen kieleen. Se kun on näin ulkosuomalaiselle ihan valtavan iso juttu, että kello osaa sujuvaa suomea! Toivottavasti näin on myös jatkossa, vaikka Suunnon yrityskaupoista juuri viikolla uutisoitiinkin.

1 vastaus artikkeliin “Suunto 5 Peak – ensikosketus kelloon”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s