musiikki, Varusteet

Luurit lenkille (vai mieluummin ilman?)

Musiikin tai ylipäätään muiden kuin luonnonäänien kuuntelu lenkillä tuntuu jakavan mielipiteitä. Yksi tykkää tuulen huminasta ja toiselle ajatus juoksemisesta ilman musabuustia on ihan mahdoton.

Tuulen humina on itsellenikin tärkeää, ja ylipäätäänkin luonnossa ja ulkona samoileminen. Meren äärellä en kaipaa mitään muita ääniä. Mutta juoksumatolla touhu käy puuduttavaksi nanosekunnissa, jos ei ole mitään muita virikkeitä. Olen laatinut Spotifyihin muutaman tömäkän listan, joista löytyy aina fiilikseen sopivaa vauhdittajaa.

”Kuuntele hiljaisuutta – se on universumin laulua”

Kesän pitkillä lenkeillä kokeilin kerran äänikirjan kuuntelemista. Itsellenikin oli yllätys, että jäin heti koukkuun. Ihan mahtava ajatus, että voi yhdistää ”lukemisen” ja juoksemisen. Paitsi, että en voi sietää, jos lukijan ääni tai lukutyyli ärsyttää. Silloin hyväkin kirja jää kuuntelematta. Taitolaji tuokin siis! Samoihin aikoihin löysin myös podcastit. Niitäkin on kiva kuunnella samalla kun askel lompsuttaa meditatiivisesti tasaista tahtia.

Korvani ovat pienet, ja kuulokkeiden kanssa on välillä ollut tuskatuttavaa. Olen kokeillut kaikki mahdolliset merkit ja mallit. Ei riitä, että korvaan työnnettävä pikkuosa on pikkuruinen; myös korvanlehti on pieni, joten kovin isoa mötikkää ei sinne saa tungettua. Luulen, että nykyisetkään langattomat kuulokkeeni eivät ole ihan täydelliset, sillä pidemmän päälle korvanlehteen alkaa sattua. Varmaankin se joutuu vähän venymään, että kuuloke pysyy korvassa. Lankaversioita en halua käyttää, sillä pitkillä lenkillä kaikki ylimääräinen heiluva ja roikkuva häiritsee. Sangallisetkin arveluttavat – etenkin talvella. Miten sellaiset saa edes tungettua juoksupipon alle?

Vauhtibiisien top 4:

  • The BossHoss: Whatever
  • The BossHoss: Do It
  • Bon Jovi: We Got It Going On
  • Bon Jovi: Saturday Night Gave Me Sunday Morning

Kirja, jonka myötä jäin koukkuun äänikirjoihin: Björn Natthiko Lindeblad: Saatan olla väärässä.

Käytössäni olevat ”luurit”: JoyActorin TinyMate. Kotimaiset, pienet ja pakkauskin kaunis kuin karamelli!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s