Muu elämä

Elämänmakuista elämää

Käänsin juoksumaton ylämäkiasentoon ja raastoin. Vähitellen lisäsin ylämäen kallistusta. Painoin menemään 5:45 min/km vauhdilla, vaikka kroppa huuteli hiljentämään.

Olin valvonut yöllä ja miettinyt asioita. Aamulla heräsin ärtyneenä ja apaattisena. Tihkutti vettä, ulos ei huvittanut lähteä. Ajattelin patistaa itseni vaikkapa vain kolmen kilometrin juoksumattohölkylle. Heti ensimmäisistä juoksuaskelista tiesin, että nyt on pisteltävä täysillä. Tuli suunnaton tarve laittaa kroppa koville ja selvittää, mihin se pystyy. Tuntea olevansa elossa.

Tämä kesä on ollut täynnä muistorikkaita hetkiä, koko elämänkaaren verran. On vietetty valmistujaisia, ihmetelty pienen ihmisalun ensimmäistä kesää, iloittu häistä ja surtu läheisen menettämistä. Juhlittu synttäreitä, juostu maratoneja ja löhöilty auringossa tekemättä mitään.  Eletty suurilla tunteilla, naurettu ja itketty. Sanalla sanoen: hyvä kesä!

Raparperimehu, kesäjuhlien hittijuoma!

Yksi kohokohdista oli purjehdusreissumme Ahvenanmaan saaristossa. Siellä tietkin ovat vaaleanpunaisia – sehän sopi meille, sillä katselimme elämää muutenkin ruusunpunaisten silmälasien läpi. Olimme nimittäin heti lomamme alkajaisiksi menneet vanhoilla päivillämme naimisiin! ”Häämatkaamme” vietimme elämänmakuisessa retkueessa veneillen neljän koiran ja yhden kissan kanssa. Hoitokoiramme Mini oppi paitsi venekoiraksi, mutta oli omistajansa mielestä päässyt yllättävästi eroon myös lisäkiloistaan. Eikä ihme, juoksentelihan se meidän mukanamme pitkin upeaa saaristoa harva se päivä.

Kuuman kesän kekseliäät vilvoituskeinot…
Pienet varpaat ensimmäistä kertaa meressä
Häät (omat!)

Tarvitsin aamuista juoksuraastoani, sillä edessä on vaikea hetki. Läheisen ihmisen äkillinen poismeno järkyttää mieltä, ja olen lupautunut iltapäivän hautajaisissa pitämään muistopuheen. Tiedän jo etukäteen, että itkuksihan se menee. Mutta elämään saa mahtua myös kyyneleitä; itketään jos itkettää.

1 vastaus artikkeliin “Elämänmakuista elämää”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s