Syyshöntsäilyä ja arkiaskeleita

Siskot tuossa jokin aika sitten lähtivät vertailemaan tähän mennessä kertyneitä askelmääriään. Kalifornian auringon alla juoksenteleva sisko arveli saavansa ainakin 500 mailia täyteen ennen vuoden loppua. Toinen sisko laskeskeli yltäneensä nyt kyseisiin lukemiin, siihen sitten kävelylenkit ja muut höntsäilyt päälle.

Mielenkiinnosta kurkistin itsekin oman mittarini antamat tilastotiedot. Kuluvaan juoksuvuoteen on osunut kaikenlaista kremppaa, ja se näkyy kertyneissä kilometreissä. Tuli oikein harmistus pintaan, kun muistui huono juoksukesä mieleen.

Pari päivää sitten juttelin juoksemisesta ja sen mittaamisesta erään seniorimiehen kanssa. Tämä kepein askelin edennyt herra huuteli lenkkipolulla perääni, että kylläpä tyttö nopeasti painelet, hänellä tämä askel on jo näin hidas. Jäin hetkeksi rinnalle rupattelemaan. Konkaria tuntui vähän harmittavan, ettei eteneminen ollut enää samalla tasolla kuin takavuosina. Minä puolestani ajattelin, että olisipa itselläkin askel vielä yhtä vaivaton sitten, kun ikämittarissa on yhtä paljon lukemia kuin tällä herralla. Juostessani mietin, että on tämä ainainen näyttämisen tarve ja mittaamisen pakko vähän hölmöä. Ja samalla huomasin kiristäväni tahtia, ettei juoksukelloni tarvitsisi huudella, että vauhtisi on tavallista hitaampi.

Lokakuuta elettäessä kesän juoksut ovat takana, laskeutuminen peruskuntokauteen aluillaan ja katse tähyilee jo seuraavan kauden juoksutapahtumia. Periaatteessa ainakin voi ottaa vähän rennommin, ilman tavoiteaikoja. Tuossa äskettäin kävimme koirien kanssa kolmen ja puolen tunnin polkuvaelluksella ilman kiirettä ja eväät repussa. Silti otti päähän, että mittari sammui kahden tunnin kohdalla. Eiväthän nämä tilastoni nyt sitten ole ollenkaan oikein, voi pahus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s