Uncategorized

Onpas sillä upeat lihakset!

Juoksen maanteillä, hiekkateillä ja poluilla tällaisen koiramaailman klovniksi tituleeratun, kääpiökoiriin kuuluvaan, ihanuuden kanssa. Ja intoa, ketteryyttä ja kestävyyttä löytyy!

Hieman on ollut tuiskuinen lenkki joskus!

Mutta niin kuin minulla, niin koirallanikin on hyviä ja huonoja lenkkipäiviä. Toisinaan, kuten keväisin koiran askel on lennokas ja kevyt. Tuppuralumessa turkkiin ja tassuihin muodostuu lumipalloja, meno on hitaampaa kun välillä pysähdytään nuolemaan tassuja, mitkä vain kylmettyvät entisestään. Kesällä helle estää pidemmät lenkit ja yhdessä päästään juoksemaan taas näin, kun syystuulet puhaltaa.

Juoksun jälkeen joutuu usein suihkuun!!

Kierrän usein koiran kanssa muutamia peruslenkkejä. Vauhti pysyy hyvin pk-alueella eikä hävetä juosta liian hitaasti. Välillä koira saattaa havaita reitiltä lähtevän metsäpolun ja käännähtää sen alkuun odottamaan suuntaa. Usein hetken mielijohteesta päädymmekin metsään rämpimään.

Olen opettanut koiralle kääntymiset oikealle ja vasemmalle. Se on oppinut myös pysähtymään ennen suojatietä ja viilettämään tien yli korvat takana heiluen heti kun saa siihen luvan. Vastaantulevat koirat ovat vielä yhteisenä haasteena. Välillä päästään ohi, toisinaan pysähdytään tervehtimään.

Olen monesti miettinyt, että koirani pystyy tulkitsemaan viikorytmiä. Tiistaisin, jolloin useimmiten on yhteislenkkimme aika, minun ei tarvitse kuin ottaa askel kohti portaikkoa, kun koira jo loikahtelee ilmaan, sillä kohta mennään! Ja auta armias sitä ilmettä, jos suljen oven lenkkitamineissa koiran jäädessä kotiin.

Ja voi sitä ylpeyttä ja riemua, mikä kuplii sisälläni, kun eläinlääkäri koiran vuositarkastuksessa toteaa koiran takareisiä kokeillessaan että “onpas sillä todella vahvat lihakset! Taidatte liikkua paljon.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s