Uncategorized

Kipinä NUTS Karhunkierrokselle syntyy

Olen kauan haaveillut osallistuvani NUTS Karhunkierrokselle. Osallistumisvimmaani ovat ruokkineet lukuisat Rukalle suunnatut matkat ja alueen metsissä tehdyt vaellukset.

Muistan hyvin, kun ensimmäistä kertaa kiersin kävellen Pienen karhunkierroksen. Uteliaisuus sai lähtemään reitille ja ajatuksena oli käydä kävelemässä matkaa muutaman kilometrin tai kuohun ja riippusillan verran. Olimme reitillä perheen voimin. Mukana oli yksi 0,3 dl vesipullo ja taskuuni tunkemani pieni nippu After Eight suklaata.

Maisemat olivat niin kauniit, että reitti vei mennessään. Puolivälissä matkaa aloimme vilkuilemaan kelloa ja laskemaan paluumatkaan menevää aikaa. Olimme lähteneet kiertämään reittiä myötäpäivään ja pohdimme kääntymistä takaisin.

Vastaantulijat vakuuttivat jatkamaan eteenpäin. Reitti muuttuisi nopeampikulkuiseksi Jyrävän jälkeen ja taakse jääneet Kallioportin nousut eivät houkuttaneet myöskään kääntymään takaisin. Päätimme, että on parempi kiertää reitti loppuun, vaikka tiesimme kiiruhtavamme kilpaa kellon ja hämärtyvän päivän kanssa.

Tästä reissusta jäi aivan mahtava olo. Olimme vihdoin kokeneet tämän reitin vaikka emme olleet suunnitelleet kierrosta saati valmistautuneet siihen mitenkään.

Ajatus lähteä juoksemaan NUTS Karhunkierrokselle sai uutta tulta, kun ajankohtaan ei itselläni sattunut muita juoksuja, nilkan murtuman seurauksena juoksemista suositettiin muutenkin lähinnä poluilla ja törmäsin polkujuoksukouluun, joka päättyisi sopivasti NUTS Karhunkierrokseen.

Nyt ajatuksiini on hiipinyt edessä oleva 31 km reitti, mikä todellisuudessa on 34 km:n mittainen. Itselle tuttu Pieni karhunkierros on matkan helpoin osuus ennen nousuja Konttaiselle (407 m), Valtavaaralle (492 m) sekä Rukalle (493 km).

Olen lukenut matkan aiemmin juosseiden kertomuksia ja mieleen on hiipinyt ajatus, olenko sittenkin lähdössä matkaan suunnittelematta ja huonosti valmistautuneena?

Tämä matka on itselle hyppy tuntemattomaan. Teen varustevalinnat, treenit ja suunnitelmat ilman, että minulla olisi kokemuspohjaa asiasta. Edessä oleva koitos hirvittää ja siihen valmistautuminen tuntuu haastavammalta kuin yksikään aikaisempi juoksuni.

Siellä ne siintää: Ruka, Valtavaara ja Konttainen

1 vastaus artikkeliin “Kipinä NUTS Karhunkierrokselle syntyy”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s